Részletek
Méz megjelenése:
Frissen pergetett mézként: Halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz.
Legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén is javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén is ajánlott.
Krém mézként: A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok!
Méz összetétele:
Repcemézre jellemző, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül csak 3-at tartalmaz, a fruktóz (gyümölcscukor) és glukózhoz (szőlőcukor) mellett csak maltóz. Nincs benne például Szaharoz, melyre a cukorbetegek érzékenyek.
Méz felhasználása:
Gyors, finom kristályosodása miatt a krémméz alapanyaga.
Mi vagyunk a Szentesi méz
Családi gazdaságunkban a gyerekeinkkel együtt dolgozunk. Fő célunk: minőségi élelmiszerek előállítása.
Minden termékünk kézműves termék, szívvel és szeretettel készülnek.
Fogyasztása ajánlott
Legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén is javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén is ajánlott.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!