Méz megjelenése:
Frissen pergetett mézként: Halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz.
Krém mézként: A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok!
Méz összetétele:
Legkevésbé savas mézfajtánk, gyomorsavtúltengés estén javasolt. Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén ajánlott.
Repcemézre jellemző, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül csak 3-at tartalmaz, a fruktóz (gyümölcscukor) és glukózhoz (szőlőcukor) mellett csak maltóz. Nincs benne például Szaharoz, melyre a cukorbetegek érzékenyek.
Méz felhasználása:
Gyors, finom kristályosodása miatt a krémméz alapanyaga.