A méhviasz előállítása igen komplex feladat. A méheknek elképesztő mennyiségű munkájára van szükség a méhviasz előállításához.
A tiszta méhviasz mindenféle kémia eljárástól és finomítástól mentes, 100%-ban természetes összetevőkből készül a méhek munkájának köszönhetően. A megfelelő minőségű méhviasz gyertyák égetése nem jár környezetterhelő hatással, a füst kibocsájtása pedig minimális. Természetes illatát, a méznek és a növényi nektároknak köszönheti.
Az összes ismert viasz közül a méhviasz rendelkezik a legmagasabb olvadásponttal, így égése kétszer tovább tart bármilyen más gyertyánál.
Egy kutatás szerint a méhviasz gyertya a természet ajándéka számunkra, ami természetesen fényes fényt bocsájt ki a napével megegyező fényspektrumban. De a legmeggyőzőbb érv a méhviasz gyertya használata mellett, hogy égésekor olyan negatív ionokat bocsájt ki, amely képes megkötni a levegő por, pollen és baktérium tartalmát az allergén anyagokkal együtt. Az így elnehezülő részecskék a gravitáció hatására aztán a földre hullnak, ahol könnyen felporszívózhatjuk őket.
Az egyetlen gyertya, ami jelentősen tisztítja és javítja az otthonod levegőjének minőségét.
És mindezek mellet hypo-allergén, használata előnyős az asztmás, érzékeny, allergiás betegek számára.
Az idő múlásával a méhviaszon fehér fátyol alakul ki, de ez a minőségében nem változtat a gyertyán, begyújtásával a viasz felmelegszik és a fehér fátyol eltűnik.