A szárított fokhagyma az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszer a konyhában. Könnyen felhasználható, és számos jótékony hatása van az egészségre. A szárított fokhagyma gyártása során a fokhagymafejek szárítóban átmelegednek, így elveszítik a nedvességet, és összezsugorodnak. A szárított fokhagyma enyhén édeskés ízű, könnyen porrá őrölhető.
A szárított fokhagyma jótékony hatásai közé tartozik a vérnyomás csökkentése, valamint a vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatás. Ezenkívül számos antioxidánsban gazdag, így segít a szabadgyökök semlegesítésében, és elősegíti az immunrendszer megerősödését. A szárított fokhagyma hatékonyan segíti az emésztést is, mivel elősegíti az emésztőenzimek termelődését, és csökkenti a gyomor- és bélproblémákat.
A szárított fokhagyma sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiválóan ízesíti a hús-, hal-, és vegetáriánus ételeket, valamint szószokat, leveseket, salátákat és pizzát is lehet vele ízesíteni. A szárított fokhagyma az egyik leggyakrabban használt fűszer a világon. A konyhakertekben vagy ökológiai gazdaságokban fokozottan fel lehet hívni rá a figyelmet, hogy a vásárlók tudják, hogy a termék organikus, vegyszermentes és kíméli a környezetet.
Összességében a szárított fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásai és számos felhasználási módja miatt kiváló választás a konyhában.